Sawiko Velo III

8821.300
    Levertijd:14 dagen
Bestel
  • Beschrijving

De Al-Ko Sawiko Velo III fietsendrager wordt bevestigd op een frame dat afhankelijk is van het merk en type van uw voertuig. Geef ons daarom bij het bestellen tevens het merk, type, bouwjaar en chassinummer door !

Het Al-Ko Sawiko Velo III fietsenrek is speciaal geschikt voor elektrische fietsen. Het ontwerp van dit fietsenrek is zodanig dat het een hoger draagvermogen heeft dan een gewone fietsendrager. Als bijkomend voordeel sluiten de fietsklemmen beter aan op het frame van de fiets zodat deze niet staat te 'dansen' tijdens de rit.
Velo III fietsendrager met directe montage op voertuigframe

Door hun batterijen en robuustere frames zijn elektrische fietsen een stuk zwaarder dan gewone fietsen. Doorgaans wegen ze zo rond de 25 kg.
Gewone fietsdragers voor de achterwand van de caravan of camper zijn daarom meestal minder geschikt voor elektrische fietsen. Door de hoge bevestiging is vaak alleen al het beladen problematisch. De Sawiko Velo III is juist wél geschikt voor elektrische fietsen. Het fietsenrek wordt namelijk direct op een frame onder het voertuig bevestigd en het heeft een laag eigen gewicht (slechts 16kg). Omdat dit ondersteunende frame voertuig afhankelijk is, biedt het het hoogst en best mogelijke en vertrouwde draagvermogen. De bescheiden laadhoogte en dit sterke draagvermogen maken de drager voor elektrische fietsen ideaal.
Veilig en inklapbaar, ruimtebesparend fietsenrek

Het fietsrek is inklapbaar waardoor het, indien de fietsen zijn verwijderd, geen ruimte meer in beslag neemt. Het rek bevat een opklapmechanisme op een tweetal posities. Een voor de lichtbak en de ander voor de drager zelf. Zowel de klemmen aan de frame-afstandhouders alsmede die van de wielenhouders in de fietsgoten, zijn voorzien van handige ratelsluitingen. Zo zet u uw kostbare fietsen extra stabiel vast.

Breedte drager 1980 mmAl-ko Sawiko Velo III
Diepte drager 875 mm
Beladingsdiepte 500 mm